de febrer 05, 2012

Pràctica "black hat" en social media

Fa uns dies que circula per Facebook i Twitter una història que tracta sobre una situació que es va donar dins d'un avió. Pel que es veu, el capità de l'avió va convidar a un home negre a primera classe perquè una senyora gran blanca no volia seure al seu costat.

bullshit
Una gran història contra el racisme que sempre queda molt bé de compartir. L'efecte "viral" (odio aquesta paraula) és impressionant en històries d'aquest tipus.

Doncs bé, la primera vegada que va aparèixer a la meva pantalla ja vaig desconfiar i una simple cerca a Google va confirmar la meva sospita. És una llegenda urbana que circula des de fa més de dues dècades i se n'han fet moltes versions diferents. De fet, crec que em sonava de feia anys.

La història actual deixa ben clar que això va passar a TAM Airlines (anys enrere havia passat suposadamet a Brittish Airways i a moltes d'altres companyies). No m'estranyaria gens que això sigui un altre cas de "black hat" social media.
Que la història és un "fake" és bastant clar però que algú de TAM Airlines hagi intentat colar-la ja és més difícil de demostrar. De totes maneres, qui hagi sigut ha demostrat poca originalitat.

1 comentari:

vullunfestuc ha dit...

Ja ho sé que és una llegenda urbana, però és una història que a tots ens agradaria que hagués passat de veritat.