de desembre 30, 2011

L'any 2012 serà l'any de les pràctiques "shot-in-the-dark" en Social Media

Defineixo les pràctiques "shot-in-the-dark" en Social Media com aquelles estratègies desesperades per captar clients/compradors en plataformes socials (Twitter, Facebook, LinkedIn...) que són contràries a la Netiquette del lloc o a les normes bàsiques de convivència i interacció a la xarxa.

La meva predicció és que a l'any 2012 pujaran exponencialment aquestes pràctiques fins a convertir-se en un problema greu, perquè molesten als usuaris i perquè perjudiquen el sector del màrqueting i el branding a les xarxes socials.
Prop de 24000 clicks provinents del shot-in-the-dark (font: bit.ly)

El sector s'està pervertint a marxes forçades, cosa inevitable amb l'arribada de molts usuaris nous que no coneixen prou el medi i van desesperats a la caça del client.
Tot i això, sempre hi haurà bons professionals que adquireixen cada vegada més bona reputació, gràcies a la seva bona feina i també gràcies als que estan fent les coses malament. 

Fa un temps, un amic del Twitter em va preguntar si em molestava que "qualsevol" entrés al món de les  xarxes socials i s'auto-denominés Community Manager o Social Media Strategist...li vaig contestar que tant me fa, els bons són benvinguts perquè enriqueixen el sector. D'aquests sempre hi ha coses a aprendre. Els que no són prou bons, no duren gaire. És el darwinisme del sector.

QUÈ CAL FER?
Denunciar, sempre.