de setembre 23, 2011

La llei de Moore & Zuckerberg

Ahir vaig estar mirant per streaming la #F8 de Facebook i penso que va ser històric. La posada en escena va ser genial, amb un inici divertidíssim de la mà del còmic Andy Samberg fent de Mark Zuckerberg. Molt sentit de l'humor (mes o menys irreverent) i molta ironia per trencar el gel.
Zuckerberg & Samberg

Els moments més Don Draper van venir després però una de les coses que em va agradar més va ser el final, quan Zuckerberg va agafar el micro i va justificar d'alguna manera el perquè de tot plegat (la inevitable i indiscutible tendència a l'alça del fet de voler compartir cada vegada més coses online) amb una nova teoria que s'inspira en la famosa Llei de Moore.
Segons el creador de Facebook, el volum d'informació que la gent comparteix a la xarxa fa una curva exponencial, és una versió social de la Llei de Moore.

Ens agradi o no i/o ho fem o no, això està passant. El nou Facebook ens ho posa encara més fàcil, per això és històric.

No és nou, ja fa anys que estan canviant les relacions humanes. Ho sentim a dir a cada conferència i a cada article del diari. Però ara entrarem en una nova dimensió de bogeria col·lectiva d'addictes a  compartir.

Ens estem tornant bojos i encara no tinc clar si és bo o dolent. Pel que és veu, aprendrem noves receptes de cuina, com pot ser això ser dolent? ;)

La versió social de la Llei de Moore és una realitat i...

...Google+ va morir ahir.

3 comentaris:

noemix ha dit...

M'encanta que et posicionis tan clarament!

Estic massa acostumada a llegir mitges tintes i opinions de gent que no es mulla.

I sobre el tema FB vs G+ penso que Google+ abans de finals d'any contraatacarà. No crec que es vulgui perdre la oportunitat de batallar en aquests moments... tot i així jo estic amb FB.

Francesc Gómez Morales ha dit...

La verdadera batalla està darrera dels escenaris... Qui més informació dels usuarios aconsegueixi y millor la sàpiga vendre guanya. I en això, creieu-me, Facebook no ho té tot ni molt menys guanyat.

Carles Roca-Font ha dit...

Però Facebook ja té la gent que sumministra la informació, la materia prima, i ara els han posat una joguina millor. Els partners han sigut un encert molt gran que farà que hi hagi més engagement.

Entenc que la batalla final està en aconseguir la informació, saber-la gestionar i vendre, però, el camp de batalla ara està en la captació i la fidelització.

Google+ no és prou atractiu, almenys de moment, i va molt tard per atraure tantíssima gent. Jo crec que si mai hi arriba, que no crec, necessitarà molts anys per aconseguir 800 milions d'usuaris. Una de les raons és que molts d'ells hauran de renunciar a Facebook per establir-se a Google+. Vaig trobar molt encertat quan ahir van jugar la carta dels sentiments, molt a l'estil Don Draper, amb la imatge molt visual de la caixa dels records. Quan estava mirant la presentació em convencia cada vegada més que era la sentència de mort a Google+. Jo crec que potser arribaran a uns 100 milions, que és molta gent!, i segur que estaran molt motivats però no aconseguiran tenir el volum de dades que té/tindrà Facebook.