de setembre 27, 2011

El "bug" més popular al nou Facebook

Aquests dies, amb l'aparició del nou Facebook, s'està multiplicant un copy-paste als murs dels nostres amics que evidencia que hi ha, almenys, una cosa que no agrada de la nova plataforma.

L'escrit diu així:

Em podríeu fer un favor? Poseu el ratolí sobre el meu nom, espereu que carregui la finestreta que surt, i poseu el ratolí sobre "Subscrit (a)". Després desmarqueu l'opció "Comentaris i 'M'agrada'". Això evitarà que els meus comentaris en publicacions d'amics es facin públics.
Després publiqueu això al vostre mur si no voleu que cada cosa que feu aparegui a la part superior dreta.
Moltes gràcies.

El primer que m'ha vingut al cap és descriure aquest fenomen com a "bug social" perquè vindria a ser una espècie d'error del sistema que no és acceptat socialment...però, després he pensat que seria una bajanada molt gran dir això, per tant, ho retiro!

El que molesta a certes persones és que, a la part superior dreta, es vegi l'activitat dels amics. Especialment els comentaris que hom pot fer en els murs d'altres amics o d'amics comuns, és clar. Això òbviament, no és un error del sistema (bug), però ho he definit així entre cometes per fer la conyeta geek.

La gent que està a Facebook està exposada a aquestes coses i està molt bé que es facin aquests tipus de missatges si hom no vol que els altres vegin el que s'escriu als altres murs. Però hem de tenir en compte una coseta:

Cadascú s'ha de configurar el seu Facebook com vulgui. Això vol dir que cadascú escull el que vol veure, el que vol compartir i sobretot, qui vol que vegi el que s'escriu.
El nostre Facebook és el que nosaltres volem que sigui.2 comentaris:

Carles Royan ha dit...

"El nostre Facebook és el que nosaltres volem que sigui. "

Sí, però això és com la lletra petita dels contractes que ningú es llegeix. Facebook aprofita a que la majoria dels seus usuaris són "no experts" informàtics, per tal de reduir la seva privacitat. El que no es pot tolerar és que les opcions per defecte del Facebook siguin tant abusives.

Carles Roca-Font ha dit...

Carles,
Completament d'acord.
Facebook permet la configuració però sovint fa aquestes "trampes" amb l'opció per defecte. De fet, aquesta és una pràctica molt utilitzada per les companyies telefòniques també. És injust, sí.