de maig 27, 2011

El pic d' #acampadabcn durant els fets del 27 de Maig

Els fets ocorreguts el matí del 27 de Maig a Plaça Catalunya han tingut una repercussió rècord a les xarxes socials des de l'inici de la crisi de les acampades.

Les imatges de violència policial, o de qualsevol altre tipus de conflicte amb tocs dramàtics, tenen òbviament un element viralitzador espectacular. En poques hores, hi ha hagut fotos enviades via Twitter que han aconseguit més de 40000 visionats.

A part, aquests fets han estat retransmesos en rigorós directe per diferents televisions.
La que n'ha sortit més beneficiada des d'un punt de vista d'audiència ha estat se'ns dubte Antena 3 que s'ha vist beneficiada per un tweet fet des del compte oficial de Twitter de @acampadabcn.
Com deia, aquests fets de Plaça Catalunya han estat, de moment, el punt mes alt en share a Twitter.
Mireu a sota el percentatge de tweets sobre el total mundial de tres dels hashtags del moviment de les acampades. (font: Trendistic) i compareu-ho amb els 7 dies anteriors.


Tan #acampadabcn com #BCNsinmiedo han estat lògicament Trending Topic mundials.

La reflexió que porten aquests fets, des d'un punt de vista socio-antropològic (?), és que les imatges valen més que mil paraules, i si aquestes són imatges de violència, dues mil.

L'increïble pic ha estat a les 11:45 del matí amb un resultat de 18000 tweets/hora (amb el hashtag #acampadabcn) . Això són 5 tweets cada segon.

Nota sobre la gràfica:
Hem de tenir en compte que a l'hora que han passat els incidents de Plaça Catalunya, pel matí, als Estats Units tenien una activitat molt baixa ja que era de matinada. Aquesta és una de les raons per les que observem una gran diferència en els pics de la gràfica. S'ha fet un gran volum de tweets a una hora en què el tràfic mundial era relativament baix, per això, el share ha estat tan alt.