de febrer 07, 2011

El vídeo d'IBM, draps bruts al descobert

La coneguda IBM ha fet 100 anys i per celebrar-ho ha penjat un magnífic vídeo a youtube que repassa aquest gloriós (?) període.Suposo que com jo, la primera cosa que van fer milers de persones al veure que hi havia un vídeo amb la història d'IBM va ser comprovar immediatament com enfocaven el període de 1940!!!

Evidentment no hi ha cap referència a com la seva tecnologia va ajudar al règim nazi a ser més eficient en l'assassinat de milions de persones.
Un fet que òbviament li han recordat a la marca uns quants centenars de comentaris així com també algunes suposades pràctiques abusives.

Si la teva companyia té draps bruts, més val no posar-ho fàcil per a que surtin a la llum. En la meva opinió hagués estat millor tancar els comentaris al vídeo de Youtube. Ho se, hi haurà qui dirà que això és censura, bé, és una manera de veure-ho, però jo el que veig en aquest vídeo és un backfire considerable.
El Dept. de Màrqueting i l'equip de Social Media no van preveure que això passaria?

Una cosa és clar, que després del vídeo, hi ha (encara) més gent al món que sap el paper que va jugar IBM a l'Holocaust.

2 comentaris:

jrosell ha dit...

Si fas 100 anys no s'ha de ser valent? Potser si que s'ha posat fàcil la crítica, però tancant comentaris no evites el debat a les xarxes socials.
Crec que no tardaran a presentar les seves disculpes pel que es va fer.
Què va passar amb Nestlé?

Carles Roca-Font ha dit...

Bé, de fet ja han demanat disculpes i fins i tot han pagat diners sense que ningú els ho demanés. És veritat que els debats es poden fer a altres xarxes socials però el que vull dir és que ho deixen massa fàcil als crítics. L'espai de Twitter, Facebook i Youtube pertanyen a la marca, s'han de protegir com es pugui...