de gener 19, 2011

Un altre indicador (important) pels Community Managers

Fa un temps feia un apunt on explicava com treure estadístiques de les pàgines de Facebook.

En aquests mesos que han passat hi ha hagut molts canvis a l’arxiu “Facebook Insights Data Export” que ens podem descarregar els administradors de pàgines a Facebook en un full de càlcul.


Ara és molt més complert i té set pestanyes categoritzades:

- Key metrics

- Lifetime Country

- Lifetime Gender and Age

- Lifetime City

- Lifetime locale

- Daily internal referrers

- Daily external referrers

Dins la pestanya dels “key metrics” hi trobem un indicador que trobo força interessant pels Community Managers i que probablement no se’n parla gaire.

És el “Lifetime The total number of users who have hidden your App or Page in News Feed (Total count)”.

El que ens diu és el dia concret que fans de la pàgina han decidit deixar de rebre el nostre newsfeed al seu timeline de Facebook.

Per fer-ho, s’ha de clicar al símbol "X" que apareix a la dreta de l’actualització que ens trobem al nostre Facebook personal i seleccionar la opció de “hide this post", si es vol amagar només aquella mateixa actualització o "hide all by XXX", que seria amagar totes les actualitzacions provinents de la nostra pàgina d'ara en endavant.

Depenent molt del producte que oferim, és molt important saber si el nostre missatge és considerat interessant o no.

La gent que ven coses ha de trobar el punt límit al que pot arribar sense ser considerat un...pesat o fins i tot un spammer. Difícil eh?

El meu consell pel Community Manager és que ha de revisar aquesta columna sovint i, si localitza algun dia que hi ha un increment en el número d’actualitzacions amagades ha de comprovar:

  • Què es va dir aquell dia?
  • Quin to o llenguatge es va fer servir
  • Quina llargària tenia el text
  • Quina imatge gràfica ho acompanyava. N'hi havia?
  • L’hora del dia en que es va publicar
  • Es va fer més d’una actualització? Quantes?
  • Etc.

Una vegada s’arriba a la conclusió del perquè ha passat, és hora d’aplicar mesures ja que probablement hi ha coses que no es fan bé del tot. Si es considera necessari, s'ha de canviar l'estratègia de publicacions i sobretot, seguir monitoritzant! Això sempre.

3 comentaris:

enric ha dit...

I quin seria el percentatge acceptable/preocupant?

Carles Roca-Font ha dit...

Hola Enric!
Gràcies per comentar.
Jo penso que quasi sempre ens trobarem amb fans que decideixin amagar les actualitzacions. És normal perquè hi ha gent que té un timeline molt ple i al final pot cansar rebre massa actualitzacions. Seria molt més preocupant que facin un "unlike" a la pàgina.
En la meva opinió és important identificar els pics que podem trobar a la columna. Els pics sempre indiquen alguna cosa, en aquest cas, que alguna cosa d'aquell dia no ha agradat.
Un escenari realment preocupant seria desatendre aquest indicador i arribar un dia que quasi ningú llegeix les nostres actualitzacions.
Que un usuari-fan decideixi tornar a rebre les nostres actualitzacions després d'haver-les amagat és quasi impossible! per això és un tema delicat i a tenir en compte.

Roger ha dit...

Bons posts Carles :) No m'hi he ficat gaire a mirar el tema dades facebook (no els toco gaire directament a la feina), però ara vai a fer repassillo!