de gener 04, 2011

El perquè de les coses

Un bon professional de les xarxes socials ha de preguntar-se sempre el perquè de les coses que observa online.
Com més sabem, més possibilitats tindrem d'avançar-nos i de provocar efectes positius pels nostres clients.

+ observació / + experiència = Poder més gran de dinamització

Fa uns dia va ser cap d'any. Assumeixo doncs, que la paraula "resolution" té molta repercussió el dia 31 de Desembre i l'1 de Gener a Twitter, ja que la gent acostuma a parlar de les seves pròpies resolucions d'any nou.

Mirem doncs la gràfica feta amb el meu estimat Trendistic.

Com era d'esperar veiem pics el 31 de Desembre i l'1 de Gener. Hem de tenir en compte que l'hora és la local, per tant, hi ha 6 hores de diferència amb la Costa Est dels Estats Units.

Observem però, que hi ha una cosa molt estranya, hi ha un pic molt sobtat i misteriós el dia 28. Això és exactament el que volia dir abans. Alguna cosa va passar aquest dia que va fer que milers de persones utilitzessin la paraula "resolution" uns dies més d'hora del normal.

Però, què va passar?
Doncs això:
El Community Manager que porta el compte d'un cantant molt famós que es diu Justin Bieber va fer un tweet, el dia 28 de Desembre, dient "new years is coming....what is gonna be your new years resolution?" i hi va posar un vídeo.

Un tweet amb pregunta de la persona més influent a les xarxes socials? = milers de tweet-comentaris.

I és que, agradi o no agradi, aquest noi té molt de poder:

* Permeteu-me fer una menció especial a @MartiBG per encertar la pregunta que vaig fer a Twitter fa uns dies sobre el perquè d'aquest pic. Correcte!