de gener 24, 2011

Com fer i guardar cerques personalitzades a Linkedin

En determinades ocasions ens pot ser molt útil utilitzar cerques personalitzades de professionals a Linkedin i guardar-les per tenir-les disponibles en un futur. Aquestes cerques, a més, s'actualitzen automàticament.

Imaginem-nos que ens interessa localitzar un perfil de professional molt concret en una zona geogràfica determinada. Això pot ser molt útil sobretot per a la gent que es dedica a la selecció de personal. També per a la gent que busca ampliar la seva xarxa de contactes en un camp concret.

La versió gratuïta de Linkedin ens permet guardar tres cerques.

EXEMPLE PRÀCTIC

Us posaré un exemple molt senzill.
Suposem que vull buscar professionals que es dediquin al Social Media, que siguin una connexió de 2n ordre meves i que visquin a Barcelona i rodalies.

Primer de tot cal anar a les cerques avançades que trobem a la part superior dreta.

Considero que pel meu cas, les paraules clau a buscar són "social media".
Per la zona geogràfica, el que faig és posar un codi postal de Barcelona i posar una zona "buffer" de 40 quilòmetres.
També poso l'opció de "2nd connections" com havia dit.

Com podem veure, hi ha molts altres filtres que ens podrien interessar també, com per exemple el títol professional o l'empresa.

En el meu cas, només buscarà professionals que hagin posat les paraules "social media", si algú ha posat "xarxes socials" o "redes sociales" no sortirà. S'ha de tenir en compte això a l'hora d'escollir les paraules clau (!).
A sota tenim l'opció de "sort by", aquí escollim l'ordre pel qual ens seran llistats els contactes. Jo ho deixo per "relevance" perquè ja em va bé així. A la part de "view" també deixo el "basic" perquè l'expanded ja l'aplicaré manualment si m'interessa.

Una vegada prenem el "search" ens surt el resultat de la cerca. En aquest cas, veiem que hi ha 907 resultats.
Va bé saber les coses en comú que tenim amb cada contacte, com per exemple, el número de connexions i grups que compartim. (En el cas de sota he esborrat els noms i les empreses de l'exemple)

Si estem contents amb la cerca ja la podem guardar amb el "save".


Després hem de posar un nom a la cerca personalitzada. En aquest cas he posat "Gent social media BCN".
També he seleccionat que m'enviïn un email cada setmana amb els canvis que hi hagi hagut a la cerca.
Molt útil per saber "the new kids on the block" ;)

Una vegada hem fet tot aquest procés, podem accedir a les cerques guardades clicant a "advanced search" i després a la pestanya de "saved searches" com indica la captura de pantalla de sota.
Quan hi ha nous resultats surten reflectits a "new results".