de desembre 02, 2010

Quin va ser el jugador que va sortir més reforçat del clàssic?

EL CLÀSSIC
Diuen que el partit de futbol entre el FC Barcelona i el Real Madrid aka "el clásico" va tenir una audiència de 400 milions d'espectadors.
Això és molta gent si tenim en compte que el partit es va fer un dilluns a les 21h hora local, una gran inconveniència pels milions de fanàtics asiàtics i americans.


ELS DOS GRANS MEDIÀTICS
Els que són per quasi tothom els dos millors jugadors de futbol de l'actualitat, Messi i Cristiano Ronaldo, s'enfrontaven però, què tal si mirem quin va ser el jugador que va sortir més reforçat del partit?

COM FER-HO?
Primer de tot és important definir què entenem per "més reforçat". No parlo en termes esportius sinó mediàtics, parlo de l'interès global que el seu nom genera. I dic global perquè el món està connectat i blah blah blah.

He utilitzat la magnífica eina Google Insights per fer aquest petit estudi. Hem de tenir en compte que només deixa comparar 5 noms. He escollit els que m'han semblat més importants mediàticament: Messi, Cristiano Ronaldo, Iniesta, David Villa i Xavi.

Filtrem a la categoria "football", els últims 30 dies i a tot el món.
Ens surt això:

Òbviament, els dos jugadors més mediàtics estan destacats en les cerques a Google durant els dies anteriors al partit i al pic posterior.

RESPOSTA
Però, què passa si fem un nou filtre, aquesta vegada calculant el creixement de la cerca en relació a la categoria futbol?

Doncs ens surt aquest gràfic:

Xavi és clarament el jugador que va sortir més reforçat globalment del clàssic.