de novembre 01, 2010

Caçant clients amb Foursquare

El nivell de freakisme que es necessita per ser usuari de Foursquare és clarament superior al que es necessita per ser-ho del Twitter.
Algú em discutirà això?

Les xifres d’usuaris d’aquesta xarxa social de geolocalització no arribaran òbviament a ser tan impressionants com les de Twitter però els que ens dediquem al món de les xarxes socials ens hem de posar les piles.

I és que encara es coneixen poc, al nostre país, les possibilitats que té Foursquare.

Un dels restaurants de Barcelona que utilitza les xarxes socials de manera molt activa i eficient és el Tell It.
Aquest és probablement el primer de Barcelona (?) en oferir un esmorzar setmanal gratuït a la persona que demostri ser-ne el Mayor a Foursquare. Una curiosa oferta avui en dia i que no m’estranyaria que sigui la cosa més normal del món d’aquí a menys de dos anys.

TARGETING
Twitter i Foursquare permeten la possibilitat de fer un targeting personal, una cosa que agrada molt als publicistes i una oportunitat pels estrategues de les Xarxes Socials.

Mitjançant el seguiment de Twitter associat amb Foursquare, una empresa es pot dirigir a un possible client amb una rapidesa i precisió que abans era impensable.

Aquí us deixo amb un exemple real que li va passar al meu germà quan va fer un check-in a la Barceloneta.Les meves felicitacions al Community Manager del Restaurant Nass per avançar-se al seu temps.
Ara aquest tipus de pràctiques ens fan gràcia perquè són un fet inusual.
D’aquí a un temps, els casos de targeting es multiplicaran i molt probablement farà canviar el behaviour dels usuaris de Foursquare. Temps al temps.