de setembre 06, 2010

Apple Store, massa intrusius

Avui he anat a la flamant nova botiga d’Apple al Centre Comercial La Maquinista de Sant Andreu, Barcelona.
Us explicaré el que no m’ha agradat, deixant de banda el fet que uns quants hem hagut de fer més de 20 minuts de cua a la caixa per culpa d’una evident descoordinació del personal, però bé, són nous i se’ls perdona.

Una de les raons de l’increïble lentitud a l’hora de pagar és el qüestionari que fan als compradors i que trobo d’allò més intrusiu.

Primer demanen el codi postal, fair enough, hi ha altres llocs que també ho fan i entenc que els va molt bé per fer estudis de mercat bla bla bla.

El que no trobo tan adequat és que demanin el nom i cognoms. Massa intrusiu, que vagis a comprar a un lloc i que et demanin el nom ho trobo escandalós. A més, per tenir-te encara més controlat et demanen una adreça d’email.

Se el que molts diran, no estem obligats a donar aquestes dades i que si les donem ho fem sense cap coacció i entenem que donem el consentiment a Apple perquè ens posi a la seva base de dades. Bé, ningú llegia la lletra petita que normalment “aprovem” quan donem les nostres dades. (!)

T’agafen per sorpresa. Quan fa estona que fas cua el que tens ganes és de marxar i no entrar en una discussió que faria que els que venen a darrera teu s'esperessin encara més.

L’excusa és que t’envien un email donant les gràcies per haver fet la compra i adjunten un PDF del ticket de compra i un enllaç per fer una enquesta.

Per què vull el PDF del ticket si ja el tinc en paper? quina és la finalitat de tenir-la en PDF? ni idea.

No seria millor que preguntessin a la gent si vol el ticket en PDF? una altra opció seria posar un codi al ticket i que et donés la possibilitat d’aconseguir el PDF a la web.

No m’ha agradat aquesta trampa a la que sotmet Apple. Potser ara em direu que moltes empreses ho fan. A mi és el primer cop que em passa.

7 comentaris:

Kevin ha dit...

No he anat a l'Apple Store i la veritat és que no hi penso anar perquè ara per ara no vull comprar res.
Aquesta estratègia de demanar les dades mai l'havia vist. Sí havia vist això del codi postal, però nom i e-mail? També em sembla molt intrusiu.
Vas veure si algú de la cua s'hi negava?e

Carles Roca-Font ha dit...

No se, la gent estava molt cremada i volia sortir de seguida. A més, feia molta calor. No ha estat una experiència divertida.

newyorkDC ha dit...

De moment no he de comprar res, però m'agradaria anar a veure-la. Si mai compro res, quan hagi de fer el qüestionari demanaré que vingui l'encarregat i em negaré a donar-li les meves dades. No em sembla gaire "legal". Només per tocar una mica els pebrots :P

És una mica com lo d'ensenyar el DNI amb les compres amb targeta de crèdit. Què n'ha de fer la caixera del Lidl amb el teu DNI? Que ho sabrà ella si és fals? És més, els únics que et poden fer identificar amb el DNI és la policia. Per comprobar que la targeta no sigui robada s'ha de comparar la firma del tiket amb la firma de la targeta, però com que quasi ningú les firma ara...

Anònim ha dit...

a l'apple store de NY, hem van fer el mateix, aixi que aixo ho fan en totes les botigues.

tot i el meu nivell d'angles aceptable (jeje) vaig trobar el personal encantador i molt simpatic, tenint en compte la quantitat de gent que hi havia per alla.

la solucio sera anar-hi un dia laborable al mati.

tieta nu

Rubèn ha dit...

Curiosament a l'Apple Store de London no em van preguntar res de res. Però em van fer la mateixa petició al PCCity de Rda. St. Antoni, al menys aquest estiu (¿?).
No em sembla malament tenir el ticket o factura en suport electrònic en cas de necessitar garantia però valoro més l'anonimat.

Carles Roca-Font ha dit...

Jo vaig anar al de Nova York SOHO l'any passat i no em van demanar res al fer la compra. Potser feia pinta de "guiri" (?).
De totes maneres Apple té els clients molt fidelitzats i es poden permetre fer això de demanar dades. No els influirà negativament a les ventes això segur.

Georgina ha dit...

Confirmo que a Anglaterra fan igual. Jo vaig quedar molt decepcionada i de fet no hi he tornat mes. A part de ser horrorosament lents i fer l'interrogatori de torn, sempre m'he sentit com si em perdonessin la vida per arreglar-me l'ordinador i per aqui si que no hi passo.
A partir d'ara vaig a una botiga d'informatica que son reseller oficial d'Apple, mes amables, eficients i fins i tot mes economics.
Les Apple Stores de Bristol s'han convertit en un iman de quillos i chonis que van a jugar amb els ipods i conectar-se al Facebook. Ja m'avisareu quan us passi a Barcelona...