d’agost 26, 2010

SimplyNoise

Gràcies a Gaspedal he descobert aquesta curiosa web anomenada SimpleNoise.

La idea és proporcionar soroll. Interessant.


Amb els botons de la landing page podem jugar amb el volum i amb tres diferents tipus de soroll; el white, el pink i el brown. No tenia ni idea que existissin sorolls amb noms de colors. Wikipedia m'ha ensenyat de què va tot això.

Pel que sembla, escoltar aquests sorolls pot ser terapèutic. Concentra, relaxa i es veu que hi ha metges que ho fan servir amb els seus pacients. Quines coses. A mi em posa nerviós al cap d'una estona. :-S

La web també proporciona aplicacions per iPhone i la possibilitat de descarregar-se sorolls diversos com una tempesta o onades.

En definitiva, trobo que és una pàgina ben original i divertida, almenys els primers cinc minuts.

Ah, per cert, pel que es veu han fet tard a Youtube. Ups.

.

3 comentaris:

vullunfestuc ha dit...

De fet en telecomunicacions es parla de dos tipus de soroll:

blanc: que és un soroll a totes les freqüències. És el que sents d'un motor de reacció (molta potència), o les antigues mosques de la televisió.

colorejat: que una freqüencia se sent més que unes altres. Si et dius que és vermell probablement tendeix a tenir freqüències més baixes (greus) i quan parlen de morat/lila solen ser freqüències altes (aguts).

Hi ha un grup d'investigació (no sé on) que afirma que el só pot produir el mateix efecte que les drogues, però hi ha molta gent que dubte d'aquesta afirmació...

Salut,

Anònim ha dit...

M'agrada el pink, em relaxaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Carles Roca-Font ha dit...

Gràcies vullunfestuc!
desconec aquest "món". Interessant!

a mi els sons aquests em posen una mica nerviós, el de la tempesta o el de les onades sí m'agraden :-p