d’agost 06, 2010

Branding total

Cada vegada que vaig a Gran Bretanya, país inventor del branding, em sorprèn com poden arribar a donar-li una altra volta.

Ja vaig parlar fa un temps de la guerra de preus i posicionament de les macro empreses minoristes de productes de consum.
Asda és el competidor que més fa perillar(?) l'hegemonia del gran Tesco (que és tan gran que una de cada 8 lliures gastades a UK va a les seves arques).

Com a exemple de branding portat més enllà, mireu la foto d'aquest camió que porta productes d'Asda que vaig veure a l'autopista.

El camió porta la marca, és un anunci amb rodes. Per tant, té una responsabilitat.

Asda ha posat dos missatges al darrera del camió. Un d'ells diu literalment "WELL DRIVEN?" i un número de telèfon gratuït al que es pot trucar en cas que algú vegi que el camió no respecte les normes de circulació o té conductes no apropiades a la carretera.
L'altra posa un estàndard referent a quina velocitat han d'anar els camions de Asda per ser més segurs que la resta.

Hi ha qui pensarà que això és una tonteria però penso que és una maniobra genial de branding. Qualsevol persona que porta una marca a sobre n'és responsable d'alguna manera.
Un exemple, quan penso en Supermercats Dia, el primer que em ve al cap és caixeres de mal humor. Si un conductor d'un camió d'Asda condueix temeràriament, la marca en surt perjudicada.
Amb el telefon gratuït a més, Asda convida als consumidors a participar, els dóna un poder que sempre agrada. Els corona com a protectors de marca. M'ha encantat.

.