de juliol 08, 2010

No té sentit apostar pel cavall perdedor

Fa uns dies discutia amb l'admirada Adriana Freixa (companya del BCM) i l'amic Jordi Serra (d'Artíecs) sobre el darwinisme a les xarxes socials. Sobre la nostra conversa en Jordi en va escriure aquest apunt a Disse.cat.

Com si ens haguessin sentit, els de TechCrunch han publicat un article boníssim sobre la competència entre Foursquare i Gowalla.
En aquest article es demostra que la batalla entre aquests dos serveis de localització mòbil té un clar guanyador, Foursquare.

* Gràfic elaborat per TechCrunch.

En la meva humil opinió (IMHO), el darwinisme existeix també a les xarxes socials i s'aplica sense pietat. El darwinisme conceptual, el que va descobrir i teoritzar l'explorador Darwin triga segles a fer-se efectiu...

Al món 2.0 la velocitat és frenètica, una cosa que va passar fa dos anys és la prehistòria. Perdre una batalla pot significar "perdre la vida"o guanyar un lloc a l'Olimp. D'això en vaig parlar no fa gaires dies a l'apunt dedicat al Klout.

Al món 2.0 l'efecte "peer pressure" és determinant!

Jo ho veig com una espècie de joc de les cadires, o sigui, no sempre hi ha lloc per tots.
Fa un temps hi havia altres invents semblants a Facebook, Twitter, Linkedin o Skype probablement alguns d'ells eren millors però aquests esmentats van aconseguir guanyar i arribar a ser una espècie d'estàndard. Alguns dels competidors van morir pel camí, d'altres s'estan reinventant a l'espera de reclamar el tron.

Per mi no té sentit apostar pel cavall perdedor, per això no em veureu a Xing o a Gowalla. El nostre temps és limitat, no podem estar a tot arreu.
Life's a bitch, diuen.

.

2 comentaris:

Adriana ha dit...

Joooo, jo aquest post no l'havia vist fins avui! Carles, ets un sol!!! Et dec una birra, que hem de parlar! ;)

Carles Roca-Font ha dit...

je je l'has trobat fent "ergosurfing"? ;)
quedem quan vulguis! :-*