de juny 18, 2010

Reputació offline

Ahir vaig tenir un problema amb el cotxe. El vaig tenir aparcat uns dies i quan el vaig anar a engegar vaig comprovar que la bateria estava esgotada.

Va venir el noi de la grua i va fer una cara esgarrifosa quan el va veure. Li vaig preguntar què passava i em va dir “nen però tu has vist com tens el cotxe?”

La veritat és que el cotxe estava increïblement brut. Havia estat uns dies sota un d’aquests arbres que deixen residus resinosos, estava completament cobert d’una capa enganxosa amb fulles i branques incrustrades.
Amb les pinces va poder engegar-lo i vaig pensar que el millor que podia fer era portar-lo al garatge, al Poble Nou. Vaja, al lloc on el qual em van cobrar 220 Euros per canviar l’alternador fa tres setmanes.

Quan passava per plaça de les Glòries em vaig parar en un semàfor abans de trencar a la dreta a Diagonal. Una moto es va parar al meu costat i em va picar el vidre fent-me el gest que abaixés la finestreta. Jo, òbviament no la vaig baixar perquè tenia por que això em provoqués una parada de la bateria i aquest home em va obrir la porta. Jo li vaig dir “què passa?” i ell em va dir textualment “neteja el cotxe home!”

Al cap d’uns minuts vaig arribar al mecànic. Hi havia la seva dona. Em va dir que deixés el cotxe a dins i se’l va mirar amb cara de fàstic. Endevineu quin comentari em va dir?

D’una mostra de tres persones, el 100% em van dir que el meu cotxe estava brut. Aquest és un senzill cas de reputació offline.

En el món online tenim la possibilitat d’analitzar milers de mostres en uns minuts i les "converses" són quasi tan fiables com el conductor de la grua, el motorista o la dona del mecànic.