de juny 01, 2010

Màrqueting 2.0, banner blindness i efectes col·laterals

Un dels reptes més grans pels que es dediquen al Màrqueting 2.0 és fer que el missatge tingui visibilitat però sense imposar-lo.

que parezca un accidente

El consumidor, seguint la teoria darwiniana, ha desenvolupat al llarg dels anys un sistema anti-anuncis cada vegada més sofisticat.
Recordo que fa anys tot internet estava inundat de bàners. Després, els navegadors van començar a incorporar bloquejadors de pop-ups i finalment el cos humà va evolucionar cap al fenomen “banner blindness”. El que deia, Darwin rules!

Ens sentim atacats pels anuncis. No els volem. Intentem evitar-los fins i tot inconscientment.

___

Abel Ferrara va dirigir la pel·lícula “King of New York” l’any 1990. Un dels protagonistes era en Jimmy Jump, un traficant interpretat pel jove Laurence Fishburne.

En Jaume Marquet "Jimmy Jump" és un senyor que es dedica a fer-se veure en esdeveniments esportius i...musicals. Fa uns dies va saltar a la fama quan va irrompre al Festival d’Eurovisió.

COL·LATERALITAT
Això va fer que la pel·lícula “King of New York” d’Abel Ferrara pugés un 13% en popularitat a la pàgina imdb.


Evidentment, amb això no vull dir que l’objectiu d’en Jaume Marquet fos que tothom anés a llogar aquesta pel·lícula o es compressin l’edició limitada “Director’s cut” en DVD i Blue Ray. Evidentment que no.

El que vull dir és que els professionals del màrqueting han de ser cada vegada més enginyosos i han de saber aprofitar aquest tipus d’efectes col·laterals per donar visibilitat al producte sense que es noti.