de maig 19, 2010

Iniciador Barcelona amb Trina Milan

Ahir vaig anar al Iniciador Barcelona "el emprendedor. ¿nace o se forma?, em feia una il·lusió especial perquè la ponent era la meva amiga Trina Milan, una persona que admiro per la seva visió i passió.
Fa un temps, quan estava en un moment professional bastant delicat vam quedar per dinar i em va parlar molt clarament, just el que necessitava per obrir els ulls i prendre una decisió important. Va resultar ser encertadíssima.

La Trina ens va parlar dels emprenedors des d’un punt de vista antropològic, sempre defensant la innovació i l’ús de la tecnologia.

Ara mateix estic acabant el llibre “Tribes” de Seth Godin i he de dir que hi vaig trobar bastants paral·lelismes amb el contingut de la ponència, sobretot en el sentit que l’emprenedor té les coses clares, s’arrisca i sovint ha de lluitar contra l’status quo per aconseguir el seu objectiu.

L’emprenedor ha de ser l’índex del coneixement de la mateixa manera que Google ha aconseguit ser-ho d’internet, ha posat ordre. Anant més enrere, la Trina ens va comentar la importància que va tenir el fet que els llibres, després de la impremta, tinguessis un índex i un número de pàgina. Això va ser clau.

Penso que alguns dels presents ahir a CINC esperaven una ponència més centrada en la gestió més pura i dura, casos d’èxit i consells, vaja, el que acostumem a trobar en nou de cada deu trobades, per això em va agradar l’enfocament de la Trina, perquè va començar despistant i va acabar tancant cercles i responent les preguntes dels assistents.

Va ser una mena de viatge en el temps en el que no hi van faltar les mencions als clàssics, però tampoc hi van faltar els clàssics actuals (es pot dir “clàssics actuals”???), els referents de les noves generacions com Harry Potter o Avatar. Perquè a la fi al cap, com ens comentava, les històries segueixen uns models que s’han repetit en la història dels contes durant segles, i aquests es poden aplicar, més o menys, a la vida real.

Segons la Trina, l’emprenedor ha de crear la seva història, el context, els objectius. Construir una identitat, defensar-la i sobretot trobar una manera de saber explicar-la.
Sempre amb convenciment i amb passió.

La revolució vindrà dels emprenedors des de baix. Hem de crear i transmetre coneixement. El model de producció ha canviat, ens hi hem d’adaptar (paraula clau) per no estancar-nos. Per avançar.