de maig 07, 2010

A favor de Wikipedia

Fa anys, parlo de quan era petit, els adults sempre em deien “mira, com en Kojak!” cada vegada que saborejava un chupa chups.

Durant anys em van atormentar amb un nom del qual no tenia cap referent cultural. Els meus referents eren evidentment els de l’època; la Bruja Avería, en Teo, l’Arconada, el Miliki o en Narajito però no tenia ni idea de qui caram era en Kojak ni el perquè sempre tothom el citava quan un chupa-chups apareixia al camp de visió col·lectiu.

No era just. I he de confessar que li vaig acabar agafant mania a aquest misteriós ésser imaginari.

L’any 2001, en Jimmy Wales i en Larry Sanger van crear Wikipedia.org.
Llavors vaig saber qui era en Kojak. Va ser la fi d’aquell neguitós enigma antropològic.


.

2 comentaris:

enric ha dit...

No em crec que a Osona no arribessin els kojaks!!! ;-)

Els chupa chups amb xiclet.

Carles Roca-Font ha dit...

Sí que van arribar però no sabia qui era en Kojak... :-P