d’abril 28, 2010

creativesaraos amb el Dr. Xavier Oliver

Ahir vaig anar al meu segon creativesaraos al Movie Lunch Bar de Barcelona. Allí em vaig trobar amb l'Adriana i l'Enric, companys del BCM de la Salle.
Evidentment també hi havia la directora del postgrau Gemma Vallet i els professors David Brown i Roger Ortuño, trident organitzador de la trobada.

El convidat va ser el Dr. Xavier Oliver, president del EFCCE (European Foundation for Commercial Communication Education) i professor del IESE Business School i de la Universitat de Navarra venia a presentar el seu llibre:¿publicidad? no thank you!

El Dr. Oliver ens va obsequiar amb una presentació micro en mà a l'estil stand-up, sense Power Point. Serà que pensa que com el General James N. Mattis? ;-)

Anyway, va ser una lliçó magistral centrada en la història de la publicitat i en la importància del producte.

Aquests són els punts que en vaig treure:
  • S'ha de defensar el producte a "tota costa".
  • És molt important que hi hagi un equip motivat.
  • Els 4 grans grups publicitaris van pecar d'un extremat control financer orientat als beneficis que va fer que entressin en crisi creativa i de gestió.
  • És necessari un canvi de model de gestió.
  • La majoria dels Premis, que donen prestigi, van a agències relativament petites.
  • Les marques han de ser fidels a la seva identitat. Els seguidors no l’han de canviar, l’han de seguir. Aquí va fer el símil amb Jesucrist i els seus deixebles.
En definitiva, va ser una agradable i instructiva manera de passar la tarda de dimarts.

El weakpoint de la jornada va ser el desmesuradíssim ús de l’aire condicionat (típic del nostre país) que va fer que alguns de nosaltres estiguéssim a un pas de la congelació.

2 comentaris:

suranpu ha dit...

Aquest Roger Ortuño que esmentes no serà el també conegut com @comerJapones a Twitter, no?

Carles Roca-Font ha dit...

Sí que ho és! fa uns dies va venir a fer-nos una classe al #BCMBarcelona. Very nice lad