de març 03, 2010

Movistar i les seves famoses ensarronades

Tot i les exasperants campanyes de neteja d’imatge, l’adjectiu “tramposos” continua estant molt lligat a la marca Movistar.

Fixem-nos en una dada; surten 36300 resultats per “vomistar” al Google.
L’aparició dels smartphones ha estat un nou filó per pràctiques de dubtosa ètica.

Us poso un cas típic d’un usuari que no té pensat connectar-se a internet fora de casa; només vol aprofitar les wifi obertes que trobi perquè no vol assumir el cost d’una tarifa plana.

  • adquireix un terminal Nokia 5800
  • no contracta tarifa plana d’internet

Una vegada té l’smartphone, el connecta a la wifi de casa amb la contrasenya corresponent.
Quan està fora de casa només es connecta a internet si hi ha una wifi oberta. Ho fa seleccionant-la del llistat de wifis que apareixen en pantalla. Mai es connecta per Emoción.
L’usuari, que ja ha sentit llegendes urbanes sobre les pràctiques de Movistar, té molta cura en escollir la wifi de la llista que li apareixen en pantalla perquè no vol pagar Emoción. Si no hi ha una wifi oberta, no accedeix mai a internet.

Quan consulta la e-factura comprova amb la boca oberta que Movistar (a partir d’ara Vomistar per ell) li ha cobrat 1 Euro + IVA per cada dia que ha accedit a una wifi, ja sigui a una biblioteca, a un bar o fins i tot a casa seva!
S’ha connectat 30 dies a diferents xarxes wifi obertes, per tant, acaba pagant molt més que si hagués escollit una opció de tarifa plana d’internet.

Una trucada al 609 de Movistar, li dóna la solució al seu problema.
S’ha de donar de baixa del servei d’internet. Ho fan molt amablement, sense fer cap pregunta i ho confirmen amb un missatge de text.
Molt bé, però els diners ja estan perduts.