de març 23, 2010

FOMO!

A través d'un tweet de l'amic Oriol Lladó he accedit a aquest article de "how to get focused".

A l'article hi apareix el concepte FOMO (Fear of Missing Out).

Molts cops quan explico a algú la meva fascinació pel món 2.0 i l'increïble flux d'informació que m'arriba via Twitter, estic parlant senzillament del meu immens FOMO!
Tinc por de perdre'm alguna cosa!


I és que els curiosos tenim una necessitat imperiosa d'estar al dia, hem de saber què passa al món.
No ho oblidem, Twitter ens ofereix això.

Hi ha qui només segueix als so-called gurús, estrategues, analistes, il·luminats, experts del màrqueting/social media etc.
A mi m'agrada també seguir gent "normal" que parla de coses quotidianes, sense percentatges ni anglicismes, perquè són els consumidors que compren neveres, telèfons mòbils i nits d'hotel.
Bé, i perquè jo em considero normal. Escolto, interactuo i aprenc.

El meu FOMO, com el de molts dels usuaris de les xarxes socials, és una addicció. Ho reconec.

Vull ser dels primers a assabentar-me d'un terratrèmol, vull saber quin és el millor restaurant japonès de Barcelona, vull saber què tal és el nou smartphone, quin és el millor programa per escurçar adreces web, quina oferta fan a tal botiga online però també vull saber quin jugador del Barça es va fer una operació a les orelles.
Perquè sempre hi ha algú que t'ho demana en un bar mentre mires el partit.

4 comentaris:

sal i sucre ha dit...

Gràcies, ja he aconseguit posar nom a la meva addicció. Ara potser hauré de passar més sovint per "How to get focus" per treure'n profit.

Carles Roca-Font ha dit...

You are not alone my dear ;-) som molts els addictes!

lliurealbir ha dit...

M*RD*!!!! i jo sense saber que era el FOMO!!!

apunte-me a mi tambe a la llista d'addictes...

ara seriosament pq no ho dic de broma, jo mateix "me estoy quitando" i reduint la meva ambició de estar al dia de tot.

Enfocar no es una de les meves virtuts i quan et fan adonar que no ets tant multitasca com et pensaves, veus que una mica has de parar... sobretot depenent de l'ambit on et vingui el 'toque'.

en fi , ja estic mes tranquil, gracies :)

13 ha dit...

Aquest és l'avantatge de twitter.

Reducció (et limita a tu, però també limita als demés i els seus excessos), de tal forma que pots rebre molta informació diferent triant tu en que et vols focalitzar.

Quan la gent compara amb Facebook sovint no cau amb la compta de que FB es limita molt a l'entorn proper, el twitter et porta més enllà, obre les mires... I a part ho fa de forma ràpida, eficaç.

Tot i això jo vull ser contingut. Limito molt la gent que segueixo, no fos cas que em saturés... M'espanto quan obro el twitter i veig 200 tweets nous perquè no sabré dedicar-li el temps que es poden arribar a merèixer.

Salut!!!