de març 26, 2010

El malentès nº1 dels usuaris de Twitter

La Shannon Albert explica els 5 malentesos més comuns que fa la gent a Twitter.

Vull incidir en el número 1 perquè crec que és el més important:

Quan comencem un tweet amb el signe @ + nom d'usuari només veurà aquell tweet l'usuari en qüestió + els usuaris que us segueixen als dos.

Si volem evitar això, o el que és el mateix, que tots els nostres seguidors vegin el nostre tweet, ho tenim fàcil: posem un espai, un simple "ei" o qualsevol cosa abans del @.

Exemple:
ei @nomusuari vindràs avui al #cavaandtwitts ?

.

3 comentaris:

suranpu ha dit...

Diria que no funciona així exactament.
Un reply no depèn de si el username està davant del tuit, sinó del client/web que fem servir per tuitejar i que enviï el tuit com a resposta "in reply of" d'un altre.
Per exemple, quan pitgem el botó de "reply" automàticament es copia el nom del usuari al que vull contestar. Si aleshores esborro el nom i posem qualsevol altre o inclòs sense cap username, el tuit s'enviarà igualment com a "contestació".

Carles Roca-Font ha dit...

Entenc el que vols dir però el malentès rau en que hi ha una creença que els nostres tweets seran llegits per tots els nostres seguidors. Això no és cert si comencem el tweet amb un @ + username (entenem és clar que no tots els nostres seguidors segueixen exactament a les mateixes persones que nosaltres).
A mi m'ha passat de vegades que m'he perdut tweets de gent que segueixo perquè han fet això i jo no seguia a l'usuari a qui s'adreçaven. Es poden veure però, si es fa una cerca, perquè no estan restringits, senzillament no apareixen al Timeline de qui no segueix als dos.

suranpu ha dit...

Entenc el que vols dir també, de bon principi. La meva resposta volia aclarir el fet que no simplement posant el username al inici del tuit aquest es converteix en un "reply". I això es el que entenc llegint un altre cop el teu apunt.

Per una altra banda, potser el malentès ve heretat de quan els replies els veia tothom. És a dir, abans quan seguies a algú veies tots els tuits i replies, independentment de si també seguies al altre usuari o no. Després van incloure una opció a les preferències de Twitter per poder escollir, però finalment van acabar eliminant aquest comportament.
Recordo que va crear més cridòria que l'actual tema de ReTweets antics o nadius, però ara ja no ho recorda ningú :(