de març 25, 2010

4 claus x la gestió de comunitats online

Ahir vaig assistir al Col·legi de Periodistes de Catalunya a una Jornada dedicada a parlar de la “Gestió de comunitats online”.

Aquesta va ser la desena i última sessió de les anomenades “10 en Comunicació” organitzades per Escacc.

El convidat mediàtic va ser en Juan Valera, director de Mediathink i molt conegut per Periodistas21, i va parlar dels models de comunitats online i de com les persones hi interaccionen.

Ens va posar un exemple que li és molt proper perquè és un projecte seu; el de la comunitat onlinela voz del interior” del diari de la ciutat argentina de Córdoba La voz.
Ens va explicar que es van currar el software utilitzant programari lliure per tant es van estalviar diners de llicències i van tenir llibertat de moviments.

Va dir més coses que altres blocaires explicaran amb més detall però...sintetitzant... per mi les 4 claus van ser:
  • Un incentiu per fer que la gent s’hi senti bé a dins és el reconeixement o el premi. Un exemple; posar els usuaris més prolífics i/o respectats en un requadre visible.
  • Personalització. L’usuari s’ha de fer el portal a mida. Ajuda que hi hagi signes d’identificació personal visibles al portal.
  • Stick-to-the-law. És molt important que hi hagi unes normes de convivència, qui no les respecta, fora. Control de trolls i spammers.
  • Mètode de control de la petjada. Per exemple seguiment de comentaris propis. Si no, és difícil recordar tot el que hem escrit.