de febrer 01, 2010

Iniciador amb Sandro Rosell

Avui he assistit a Iniciador Barcelona a l'edifici CINC del Poble Nou. Era la primera vegada que hi anava i ho he trobat força interessant.

El convidat era Sandro Rosell.

El resum de la sessió està molt ben explicada pels organitzadors aquí tot i que no mencionen un tema que a sortit durant la tanda de preguntes:

- la suposada importància de l'anomenat pedigree.
En Sandro, que prové d'una família d'empresaris i que va estudiar a ESADE, va dir que el que importa és la vàlua de les persones cosa que crec que tothom hi està d'acord però també estarem d'acord que cert background social et dóna facilitats per posar-te a la línia de sortida i et pot obrir (algunes) portes. Qui ho negui menteix.
Amb això no vull, res més lluny de la meva intenció, treure mèrit a un Sr. que té un innat talent pels negocis i que a més, té la meva simpatia i admiració perquè penso que és bona persona, com diu ell. Vaja, que me'l crec.
Però no seria un bon exemple de la versió catalana del famós "somni americà".
A mi m'impressionen més les històries dels emprenedors que han treballat fent feines manuals per pagar-se els estudis, han patit adversitats i han fet d'equilibrista sense que hi hagués una xarxa a sota.

L'únic weakpoint de l'event ha estat la qualitat del so pels assistents a dins la sala principal. Els que estàvem a la sala annexa hem tingut sort perquè ho hem pogut veure i escoltar tot còmodament gràcies a una televisió de grans dimensions, com si estiguéssim al menjador de casa.
Arribar tard ha estat en aquest cas, una benedicció ;-)
Segur que els organitzadors corregiran aquest tema a la propera edició.

Felicitats i ens veiem a la propera!