de gener 22, 2010

Breu auto-biografia professional IV. Textile broker

A través d’Infojobs + una consultoria de RRHH vaig entrar a una PIME familiar dedicada a la representació d’articles tèxtils de moda i per la llar.
La majoria de proveïdors eren d’Àsia, sobretot de Xina i Pakistan. Tot i això l’empresa també tenia representacions a Europa ideals per a partides que s’havien de servir ràpid.
Les tasques estaven relacionades amb la promoció dels productes i el seguiment de tot el procés productiu i logístic.A part d’això, degut als meus coneixements informàtics, vaig ajudar a implementar una nova ERP i vaig ser el responsable de tot el tema TIC.

La meva dedicació a l’empresa va ser absoluta; molt per sobre de les quaranta hores setmanals que em tocaven però no m’importava.Treballar en una empresa petita normalment implica més intensitat i les compensacions poden arribar a ser bones perquè hi ha un tracte directe amb els superiors, tot el que es fa està al descobert. He de dir que la meva relació amb la família propietària va ser i és encara, excel·lent.

Treballant d’Agent o broker, es té un contacte molt estret amb els clients i també amb els proveïdors. A la meva carrera professional havia estat als dos costats, ara estava al mig, cosa que és molt interessant perquè s’ha de saber negociar de manera que tothom hi surti guanyant i sobretot que ningú pensi que estàs tirant més cap a l’altra banda.
La meva feina consistia també a visitar clients, anar a Fires (Frankfurt, París, València) i ocasionalment anar a origen. El meu primer viatge a Pakistan (Karachi i Faisalabad) va ser l’any 2006. Hi vaig anar sol, una experiència impressionant.

Va ser una feina molt enriquidora, es toquen molts temes i el ritme de treball és molt alt. S’ha de donar solucions als clients a l’instant perquè el mercat tèxtil està molt saturat d’ofertes. Només sobreviuen els millors, s’ha de cuidar el client i mantenir una bona reputació, si no, sempre hi ha algú altre disposat a posar-se al teu lloc.

Pel Gener de 2010 ja tenia clar que volia dirigir la meva carrera professional cap a un altre sector; el de les xarxes socials de les que ja n’era usuari des del principi de la web 2.0.
Així doncs, vam acordar amistosament amb direcció que deixava l’empresa per aconseguir el meu objectiu.

*foto: Hotel Serena de Faisalabad, Punjab. Pakistan.