de gener 20, 2010

Breu auto-biografia professional III. Consolidació

El meu nou destí pels propers dos anys va ser l’espectacular fàbrica de 2000 treballadors de Sony a Viladecavalls. En aquells moments encara es fabricaven televisions de tub i es començaven a introduir els models més prims. Aquí també vaig entrar amb un contracte de maternitat.
L’organització era espectacular, tots els detalls estaven estudiats.
Vaig descobrir el sistema japonès Kaizen i el Six Sigma.
Vaig estar un temps al Dept. de MEIS que ve a ser el que s’ocupa dels sistemes informàtics i Oracle.
Quan se’m va acabar el contracte, RRHH em va aconseguir una altra substitució al Dept. de Procurement i Purchasing.
El meu títol era “expediter”. Tenia assignats uns proveïdors i uns centenars de components. La meva feina era la d’aconseguir que totes les meves peces arribessin a temps a les línies de producció. Aquesta feina comportava un nivell d’stress impressionant perquè el sistema aplicat era el Just in Time i no era permés acumular estoc.
Tot era molt ràpid. Evidentment, les línies de producció no es podien parar i jo era una de les persones que havia d’evitar que la cadena parés. En un dia normal sortia una televisió ja empaquetada cada cinc segons i es carregava immediatament al camió que ja estava preparat al moll de sortida.
M’ho vaig agafar com un repte i, un cop vaig superar els problemes inicials amb l’increïble pressió que tenia, vaig disfrutar amb aquesta feina que implicava treball en equip i tenir una capacitat de resposta instantània als continus canvis de planning.

Aquesta feina va enfortir les meves competències en:
planificació i organització
flexibilitat i gestió del canvi
treball en equip i cooperació
pensament analític

*foto: fàbrica de Sony, Viladecavalls.